Om mig

Jag är uppvuxen i Värmland. Jag önskar att jag kunde presentera en specifik uppväxtort, men eftersom jag i mitt 27-åriga liv flyttat 33 gånger kan det bli lite svårt. De platser jag har mest anknytning till är: Edeby, Filipstad och Karlstad.

När jag var mellan 14-20 år, upptog brottning hela mitt liv. Jag skulle vinna OS och bli bäst i världen. Jag flyttade till Klippan i Skåne för att gå brottningsgymnasium. Det blev inget OS, men jag lyckades ändå skramla ihop några SM medaljer och ett nordiskt brons innan jag drog på mig ett diskbråck och motivationen försvann.

Dagen efter studenten flyttade jag till Sandefjord i Norge för att jobba och spara ihop pengar. Målet var nu istället att flytta till Los Angeles för att studera på Santa Monica College. I två år studerade jag konst och konsthistoria och 2013 var jag tillbaka hemma i Sverige där mitt måleri tog fart på riktigt.

Jag hyrde ett garage 2014 som jag gjorde om till ateljé och spenderade många timmar där för att utforska olika tekniker och hitta min egen stil.

Jag målar främst med akrylfärg och även oljekritor, markers och sprayfärg. Jag influeras av konstnärer såsom Jean-Michel Basquiat, Picasso, Cy Twombly och Gregory Siff. Jag målar främst för målandets skull, inte för resultatet. Mitt skapande betyder mycket för mig då jag genom att måla både bearbetar och reflekterar kring olika upplevelser och känslor. I mina målningar framträder ofta siluetter av människor. Siluetterna speglar olika känslouttryck och bär i sig berättelser från ögonblick ur mitt liv.